Efdée-Dhz bestaat 15 jaar. Corona en ik!!

Had een mooi jaar moeten worden, genoeg klussen zowel oude als nieuwe en zelfs al klussen voor het jaar 2021.

Dus eigenlijk niks te klagen, oké Corona gooide wat roet in het eten vooral omdat ik op bepaalde locatie's mijn werk niet kon doen door de aangescherpte regels van diverse loods eigenaren en klanten die het eerst even wilden aanzien.

Geen probleem ik had thuis ook nog genoeg achterstallig onderhoud plus wilde we onze woonkamer na 20 jaar ook wel weer eens opfrissen.

Niks loos en ik wilde in Juli de klussen weer oppakken met het buitenwerk. Ondertussen had ik al enige tijd ( vanaf december 2019 ) al last van de rug. Maar dat ging met up's en down's. Toch maar een keer naar de huisarts om te horen wat het kon zijn.

Ischias was het antwoord. Goed rustig aan en Fysio zou het over moeten gaan dat was Maart. Leek te helpen tot een morgen zal uit bed stappen, kon niet uit bed en niet lopen. Huisarts gebeld klachten waren toch wel ernstig, verwijzing naar AZS Sneek foto's onderrug, bekken, heupen. Niks te vinden. Ik was er niet gerust op aangedrongen bij de huisarts en verwijzing Neuroloog eerst Sneek duurde mij te lang, toen MCL Leeuwarden gebeld en dag erop afspraak.

Neuroloog MCL dacht gelijk Hernia! We moeten een MRI maken om de situatie te bekijken.

MRI helaas moet je daarvoor een maand wachten en de tijd loopt door ondertussen 18 augustus 2020. 

Uitslag: Cyste, op het één na onderste wervel links onder in de rug ( simpel gezegd hernia maar dan even anders ). Deze knelt 4 á 5 zenuwewen af, waardoor gevoel en sturing verdwijnt uit de benen, voeten, bekken en bil. Dit kunnen ze niet behandelen in het MCL dus nu wachten op afspraak met een neuroloog in het UMC te Groningen. 

Gesprek Neuroloog geweest, ja het is ernstig maar verwachte operatie datum over 6 tot 8 maanden. Mijn reactie dat kan niet loop er al zo lang mee en pijn niet te houden en ben denk ik al aardig wat gewend. Schijnt Facet cyste aan de lumbale wervelzuil te zijn.

Verzoek ingediend bij de zorgverzekeraar voor wachttijdbemiddeling volgende dag antwoord kan binnen 4 tot 8 weken terecht in Haags Medisch Centrum. Top wacht op de defenitieve uitslag groningen. Twee dagen later uitsluitsel. Mijn klachten waren toch wel erg en kan tussen de 6 en 8 weken terecht in Groningen. Akkoord gegaan en zou eerst 1 oktober geholpen worden maar door mis communicatie verplaatst naar, als alles goed gaat dinsdag 6 oktober.

6 oktober wachten in mn blauwe hesje, klaar voor operatie oftewel 24 uur niet eten en drinken en 3 uur afwachten. Komt de zaalarts met de mededeling gaat niet door.

Niet leuk maar operatie verplaatst naar 16 oktober. Ook dit was kantje boord maar kon gelukkig doorgaan. Volgende dag ontslagen en eerst drie weken rustig aan, voor herstel.

Herstel is bezig maar gaat nog niet van harte. Tijd zal het leren.

Dus weinig feest ondanks 15 jarig jubileum.😥

Zadok Efdée

Workum 02-11-2020